Wonen360.nl vertelt: crowdfunding 150% succesvol!

Wonen360.nl vertelt over de succesvolle crowdfunding van Robuusteiken in een interview met onze commercieel directeur Wim-Heerke Spronk. ‘426 investeerders brengen zes ton in het laatje. Hierdoor kunnen we nu snel doorbouwen aan een duurzame bouwsector.’

‘Onze crowdfunding is 150% succesvol!’, meldt Spronk. Gezond wonen en werken komt voor iedereen nu echt weer een stap dichterbij!’, laat hij met het nodige enthousiasme weten.

De crowdfundingactie die Robuusteiken op touw heeft gezet, is een succes geworden. Met nog een kleine week te gaan was er nog minimaal een ton nodig om de doelstelling van 400.000 euro te halen. Uiteindelijk brachten 426 investeerders zes ton in het laatje, exact het bedrag dat Robuusteiken binnen wilde halen om een slag te maken richting een duurzame bouwsector.

Robuusteiken is een succesvol bedrijf dat ambachtelijk, ecologisch en circulair bouwt. Onder de naam Robuusteiken Ecologische Bouwelementen B.V. ontwikkelt en produceert het onder eigen label ecologische bouwmaterialen: HSB wand-, vloer-, renovatie en dakelementen. ‘Wij leveren deze elementen aan de grootschalige woning-, utiliteits- en renovatiemarkt’, laat Wim-Heerke Spronk weten. Doordat de voorschrijvende markt hiermee gaat ontwerpen en bouwen, maken wij de bouwsector samen efficiënter en groener. We maken ecologisch bouwen voor iedere bouwondernemer en ketenpartner mogelijk. Daardoor komt gezond wonen en werken dichterbij voor een groot publiek. Door gebruik van onze ecologische bouwelementen tasten we de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aan. We streven bij het bouwen naar een optimaal gebruik van energie, water en ruimt’, aldus Spronk.

markten-curringher-schuur.jpg

De Curringherschuur, een gebouw dat energieneutraal is gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en riet. De gebinten en de kapconstructie zijn van larikshout, gemaakt door Robuusteiken.