Nieuwbouwwoningen met eiken gebint 2017-11-16T08:28:35+00:00

Eiken woningen

Ervaar de schoonheid en het vakmanschap van een eikenhouten woning. Het resultaat is altijd uniek. Daarnaast is wonen in een eikenhouten woning betaalbaar, duurzaam en goed voor de gezondheid. Een oud Chinees gezegde luidt ‘Ben je ziek ga dan niet naar de dokter maar ga in een houten huis wonen’. Kiest u voor een eikenhouten woning, dan kiest u voor een gezond leefklimaat. Ook voor projectmatige bouw met een duurzaam, gezond karakter heeft Robuusteiken de kennis in huis. Heerlijk en puur vertoeven in een houten chalet, ambachtelijk gebouwd!

Buitenwonen in robuuste woning

In Nieuwveen, een dorp in de Zuid-Hollandse gemeente Nieuwkoop verrijst een prachtige Robuusteiken woning. Basis is het authentieke gebintenstel. Dat is mooi wonen zo’n 15 kilometer onder Amsterdam

Puur karakter in Andijk

Deze woning in het Noord-Hollandse Andijk heeft een puur en warm karakter. De constructie is gebouwd met de robuuste, gebogen gebinten van Robuusteiken. Ook in de woonkamer is te zien hoe prachtig de gebinten staan.

Woning met karakter in Geel

Net over de grens in het Belgische Geel bouwt Robuusteiken een mooie luxe woning. Wij verzorgen de gebinten, de kapconstructie tot en met het dakbeschot. Tijdens de renovatie en uitbouw is de prachtige authentieke kap goed te zien.

Eikenhout en natuurgevelsteen

Robuust en natuurlijk, met een warme uitstraling. De producten van de bedrijven Natuurgevelsteen en Robuusteiken hebben vele raakvlakken. De mogelijkheden zijn eindeloos, de overeenkomst is altijd: een exclusieve en ambachtelijke uitstraling.

Unieke kap voor aanbouw

Modern en ambachtelijk smelten smaakvol samen in deze woning. Robuusteiken plaatste hier voor een aanbouw de dragende gebinten. Deze lopen door in het bestaande gedeelte, maar zijn daar puur esthetisch.

Paradepaardje in Annen

Robuusteiken is de enige in de wereld die werkt met gebogen gebinten. We hebben deze speciale spanten verwerkt op de verdieping van boerderij Steenge in Annen. Ook in de woonkamer is te zien hoe prachtig de gebinten staan.

Moderne boerderijstijl

‘We wilden graag een schuurwoning, maar niet té rustiek. Mijn vriendin houdt van strak, modern en ik meer van een boerderijstijl. Samen met Robuusteiken is zo’n combinatie uitstekend te bereiken.

Woonboerderij in Peest

Voor een thuis dat je "vast hout". In Peest vindt u dit Robuusteiken huis. De gebogen spanten zijn per paar in de kap verwerkt en de naadloze pen-gat-verbindingen zijn een ambacht waarin ons team zich specialiseert.

Landelijk woonhuis in Westervelde

Wat thuiskomen "in hout". Dit landelijk woonhuis in Westervelde combineert modern wooncomfort met een rustieke uitstraling. Ons team bouwt het geraamte, de verdiepingsvloeren en de kap deels in de werkplaats, waarna deze geplaatst worden op de bouwlocatie.

In het buitenland

Ook in het buitenland vindt u Robuusteiken huizen. Deze eikenhouten woningen staan in, onder andere, Zuid Frankrijk. Sfeervolle vakantiewoningen gemaakt van eiken. Neem een kijkje binnen.