Wonen als een kasteelheer

Wonen als een kasteelheer of -dame! Ook dat kan met de Robuusteiken Ecologische Bouwelementen. Zie hier het ontwerp van ORIO architecten bna in Almere.

Half januari 2020 ging de vlag in top bij deze bijzondere kasteelachtige woning in Almere. ORIO ontwierp de woning op basis van onze Robuusteiken Ecologische Bouwelementen en het authentieke eikenhouten gebint. Waar wonen in een kasteel vroeger bedomd was, krijgt deze woning een heerlijk binnenklimaat. Door de dampopen bouw ademen de muren.

Natuurlijke bouwisolatie

Robuusteiken werkt namelijk met natuurlijke bouwisolatie. Deze is optimaal temperatuur- en vochtregulerend. Dat komt omdat natuurlijke vlasvezels hun vocht- en temperatuur-regulerende eigenschappen ook als isolatie behouden. Onze bouwelementen filteren onder meer formaldehyde uit de lucht, wat zorgt voor een gezond leefklimaat.

Innovatieve elementen

De ecologische elementen voldoen ruim aan de wettelijke isolatiewaarden. De geluidsdichtheid is zelfs tot twee keer beter dan bij huidige isolatiematerialen als PUR en glaswol. Wij zeggen wel dat deze stoffen het asbest zijn van de toekomst. Daar willen wij nu iets aan doen! We zijn er trots op onze innovatieve elementen te kunnen leveren aan architecten en de bouwwereld.

We hebben dak-, wand- en vloerelementen, maar ook renovatie-elementen, geluidswerende elementen en remontabele elementen. Door samen te werken, kun je als architect of aannemer je klant beter bedienen en tegelijk bijdragen aan een betere wereld.’

Meer weten over onze ecologische elementen? Neem contact op!