Onze exclusieve authentieke bouwwijze 2018-10-10T10:15:31+00:00

Onze exclusieve bouwwijze

Wij bieden u de mogelijkheid om de schoonheid van eikenhout te ervaren. Het resultaat, zoals u kunt zien bij onze nieuwbouwwoningen met eikenhouten gebint is bijzonder en altijd uniek. Daarnaast is het bouwen van eikenhouten gebinten, woningen en bijgebouwen betaalbaar en duurzaam. In een tijd waarin pure materialen en duurzame projecten steeds meer de trend zijn, een bouwwijze die uw aandacht verdient.

Hoe wij werken

Wellicht heeft u ons via de website gevonden, in de media gezien, of op een beurs ontmoet. Vanaf het moment dat we met u in contact zijn, begint het creatieve proces. Wij werken voor architecten, projectontwikkelaars en aannemers, maar ook voor particulieren die zelf een woning willen bouwen. Wij kunnen voor u de eikenhouten gebinten maken of u kiest ervoor om ons uw complete woning te laten bouwen. Wij zijn aan alle scenario’s gewend.

Materiaal

Robuusteiken kiest uitsluitend voor eersteklas materiaal. Wij kopen hout in via zagerijen uit Duitsland, België en natuurlijk Nederland. Het hout is óf eersteklas eiken óf eersteklas lariks. De overige materialen die wij gebruiken zijn altijd authentiek. Denk hierbij aan echte dakpannen, eiken kozijnen en aan een eiken binnenbetimmering.

Fundering

Robuusteiken kan ook het fundament van één of meerdere woningen maken. De funderingen die wij verzorgen passen bij het type bouw. Wij leveren robuuste, zware funderingen volgens de daarvoor geldende normen. Hierdoor zal uw woning extra lang meegaan. Wij zeggen altijd: ‘minstens 100 jaar’.

Pen-gatverbindingen, toognaalden en haaklassen

Wij maken gebruik van ambachtelijke bouwmethodes. We werken met pen-gatverbindingen en haaklassen. De haaklas kan zowel trekkende als dragende krachten aan omdat de balken ‘in elkaar gehaakt’ zitten. We gebruiken toognaalden om de pen-gatverbinding te borgen. De toognaald wordt door de gaten geslagen die in beide onderdelen van de pen-gatverbinding zitten. Deze gaten zitten ten opzichte van elkaar twee á drie mm versprongen. Daardoor trekt de verbinding heel mooi dicht als je de toognaald er doorheen slaat. U kunt dit goed terugzien in ons logo.

Milieuvriendelijke isolatie

Robuusteiken werkt met Isovlas voor de isolatie. Natuurlijke Isovlas bouwisolatie is optimaal temperatuur- en vochtregulerend. Omdat het van natuurlijke vlasvezels is gemaakt die hun vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen ook als isolatie behouden. Voor meer info klik hier.

Niets gaat verloren

In onze webshop vindt u onze exclusieve producten, die bij een eikenhouten inrichting passen. Deze producten zijn ontworpen en gemaakt uit hout dat tijdens het productieproces overblijft. Wij doen dit vanuit MVO-overweging om het resterende hout een nieuw leven te geven. Onze Boekenboom is zo populair dat het op de Engelse site forreadingaddicts.co.uk meer dan 100.000 likes heeft gekregen in acht dagen. De door de Engelse blogster bedachte naam voor de exclusieve boekenkast ‘Book Tree’ voelt zich thuis in ieder huis.

Tijdsspanne

Ons team bestaat uit ervaren ambachtelijke vakspecialisten, die tijdens het bouwen, plaatsen en/of renoveren van uw woning of project regelmatig in gesprek met u gaan. Wij zijn zo continu op de hoogte van uw wensen en u bent steeds op de hoogte van de voortgang. Robuusteiken-medewerkers houden de bouwplaats keurig. Wij hebben ervaring met het aanleveren van gebinten of de bouw van complete woningen of projecten in Nederland én in het buitenland. Mocht u één of meer Robuusteiken vakantiehuizen willen hebben over de landsgrenzen, dan regelen wij dat.

Om een indicatie te hebben van de duur van een bouwproject, hierna de planning van een woning of woonboerderij en de bouw van een gebintconstructie.
Vanaf opdracht tot tekenen gaan we uit van twee maanden tot een complete tekening, dan kan de vergunning worden aangevraagd. Voor het aanvragen van de vergunning rekenen we ongeveer twee tot drie maanden als er geen bezwaar gemaakt wordt Vanaf opdracht tot begin bouw hebben wij ongeveer twee maanden nodig om te bestellen en om de lopende opdrachten af te maken. In de zomer is deze periode wat langer. Vanaf begin bouw tot oplevering van een casco huis kunnen onze klanten op ongeveer vier maanden rekenen. Voor de afbouw staat dan nog twee maanden.
Voor het bouwen van een complete gebintconstructie hebben we ongeveer een maand nodig.