Kwaliteit en veiligheid

Wij bieden u de mogelijkheid om de schoonheid van eikenhout te ervaren. Het resultaat, zoals u kunt zien bij onze nieuwbouwwoningen met eikenhouten gebint is bijzonder en altijd uniek. Daarnaast is het bouwen van eikenhouten gebinten, woningen en bijgebouwen betaalbaar en duurzaam. In een tijd waarin pure materialen en duurzame projecten steeds meer de trend zijn, een bouwwijze die uw aandacht verdient.

Eersteklas materiaal

Robuusteiken kiest uitsluitend voor eersteklas materiaal. Wij kopen hout in via zagerijen uit Duitsland, België en natuurlijk Nederland. Het hout is óf eersteklas eiken óf eersteklas lariks. De overige materialen die wij gebruiken zijn altijd authentiek. Denk hierbij aan echte dakpannen, eiken kozijnen en aan een eiken binnenbetimmering.

Keurmerken

Robuusteiken Ecologische Bouw maakt gebruik van ambachtelijke bouwmethodes.
De engineering en productie van ecologische bouwelementen (wand, dak, renovatie en remontabel bouwen) verzorgt Robuusteiken Ecologische Bouwelementen voor de woning- en utiliteitsbouw. De productie vindt plaats onder optimale omstandigheden in moderne bedrijfshallen bij door ons zorgvuldig geselecteerde partners.

KOMO en FSC-keurmerk

De dakelementen hebben het KOMO-keurmerk met productcertificaat, wat up-to-date wordt gehouden via een procescontrolesysteem. Onze fabrikanten zijn in het bezit van het STIP-certificaat, dat aangeeft dat 100% verantwoord hout de norm is. Dat sluit aan bij de visie van Robuusteiken om alleen gebruik te maken van hout dat wordt gekocht uit verantwoord en duurzaam beheerde bossen.

Milieuvriendelijke isolatie

Robuusteiken werkt met natuurlijke bouwisolatie. Dat is optimaal temperatuur- en vochtregulerend. Omdat het van natuurlijke vlasvezels is gemaakt die hun vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen ook als isolatie behouden. Bovendien verzorgen wij damp-open bouw. Onze bouwelementen filteren onder meer formaldehyde uit de lucht, wat zorgt voor een gezond leefklimaat.