Missie / visie

Missie

Robuusteiken maakt zich sterk voor het Cradle to Cradle-principe als basis voor de bouwketen. De door ons gebruikte materialen vormen de grondstof voor nieuwe bruikbare materialen. Van wieg naar wieg, daar gaan wij voor! Onze projecten helpen tegen het CO2- overschot ontstaan in het verleden, voorzien in de behoeften van nu en voegen waarde toe voor de toekomst.

Visie

Robuusteiken is er voor al uw duurzame bouwwensen. Wij bouwen voor particulieren, leveren ecologische elementen voor de bouw en ecologische infrastructuur aan overheden en natuurorganisaties. U droomt het, wij bouwen het! We zien daarbij grote kansen in het gebruik van bio-based bouwmaterialen: meer gebruik van hout en natuurlijke materialen.

De groei van deze materialen vraagt CO2 en de toepassing ervan in de bouw zorgt voor CO2-opslag. Hierbij geldt dat we samen sterk zijn. Voorzien in natuurlijke bouwmaterialen vraagt nu al dat we met elkaar verantwoord kweken en rooien voor de behoefte over veertig jaar. Wij maken daarom alleen gebruik van verantwoord hout, we scheiden ons afval en bieden het hout aan als basis voor spaanplaat, brandstof of isolatiemateriaal. Robuusteiken voorziet met zijn innovatieve projecten in het bouwen met een kleine voetafdruk, zowel voor particulieren als bedrijven.